Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding

Juridisch advies en hulp bij conflicten rond erfenissen

Wanneer iemand overlijdt, komen nabestaanden vaak in een achtbaan van emoties terecht. Ineens is een dierbare er niet meer. Eigenlijk wilt u op zo’n moment helemaal niet over praktische zaken nadenken die ook bij een overlijden horen. Zoals een erfenis. Of een schuld…

Bij het afwikkelen van een erfenis kunnen bovendien de nodige zaken mis gaan. De meeste mensen denken 'we komen er te zijner tijd wel uit.' Maar als dat moeilijke moment eenmaal is aangebroken, blijkt dat er soms toch anders over wordt gedacht. Zaken zijn niet goed vastgelegd, afspraken zijn niet helder of er is alleen mondeling over de gang van zaken na een overlijden gesproken.

Wat is erfrecht precies? Het erfrecht bepaalt wat er na het overlijden van iemand met zijn of haar vermogen en bezittingen gebeurt. Daar zijn regels voor in de Nederlandse wet. Het erfrecht kan behoorlijk complex zijn. Onze specialisten kunnen u van dienst zijn om conflicten rondom erfenissen op te lossen.

Met welke vragen kunt u zoal bij ons terecht?

'Waar moet ik rekening mee houden als erfgenaam en wat zijn mijn rechten en plichten?'

'Moet ik een erfenis aanvaarden? Wat zijn de valkuilen?'

'De overledene had schulden. Moet ik die nu betalen?'

'Waar heb ik recht op als ik ben onterfd?'

'Er is weinig bekend over de wensen van de overledene. Wat moet ik doen?'

Wat kunnen wij voor u betekenen?

► Wij kunnen u vertellen wat uw rechten en plichten zijn als erfgenaam

► Wij kunnen u juridisch bijstaan als u ontevreden bent over de werkwijze van de testamentair executeur

► Wij kunnen openheid van zaken afdwingen aan u als erfgenaam

► Wij kunnen u adviseren over de verdeling of afwikkeling van een nalatenschap. Wij kunnen dit als advocaat zo nodig afdwingen bij een rechter.

Het mag duidelijk zijn dat het erfrecht gaat over de persoonlijke zaken. In dat geval is het vaak aan te raden een onafhankelijk en objectief adviseur in te schakelen.


Wilt u weten op welke manier wij u kunnen bijstaan? Wilt u meer weten over uw specifieke, persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op via tel. 0172-427195.

Bel onze erfrechtspecialisten