Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
14 augustus 2014

Vier gratis workshops voor nieuwsgierige ondernemers

Nieuwsgierige ondernemers die graag goed op de hoogte willen zijn van juridische ontwikkelingen binnen hun vakgebied, zijn welkom op een viertal workshops die worden gegeven door Berntsen Mulder Advocaten. Een echte BMA-workshop is heel leerzaam, maar ook nog eens goed voor de contacten.

In de maanden september, oktober en november staan workshops op de agenda op het gebied van ICT-recht, Arbeidsrecht, Faillissementsrecht en Ondernemingsrecht. Meedoen aan de workshops is gratis. In twee uur tijd wordt u – informeel en interactief – bijgepraat over concrete ontwikkelingen met juridisch belang. Schrik niet: dat gebeurt op een toegankelijke manier! Laat dat maar aan onze advocaten over.

Workshop Algemene Inleiding in de Webshopregelgeving | donderdag 9 oktober

Lucas Daum praat graag en gepassioneerd over één van zijn specialisaties: IT- en ICT-recht. Tijdens deze workshop geeft hij een algemene inleiding in de regelgeving voor webshops. Hoe zit het met die cookies? Moet ik ook zo’n bekende melding maken op mijn site? Waarom zou ik Algemene Voorwaarden moeten opstellen? Hoezo privacy policy? Ik ben toch betrouwbaar?
Dat soort vragen komt aan de orde. Mr. Daum weet er alles van en geeft tips en trucs om juridisch niet voor verrassingen komen te staan.

Workshop Wet Werk en Zekerheid | donderdag 30 oktober 2014

U heeft er in het nieuws vast wel eens iets over gehoord: het arbeidsrecht gaat veranderen. De politiek praat er al tijden over. Dat er iets gaat veranderen is zeker. Maar wat? En wat betekent dat voor u als ondernemer? Of voor werknemers? Hoe dan ook is het belangrijk te weten welke veranderingen op stapel staan, per wanneer en vooral: hoe krijgt u daar mee te maken. Jos van Bohemen is advocaat arbeidsrecht en weet er alles van. Hij praat u op concrete wijze bij en wijst u op belangrijke punten op het gebied van ontslag, overeenkomsten, proeftijden, concurrentiebedingen en nog veel meer.

Workshop Zakelijk Contracteren | donderdag 6 november 2014

Als er iemand is die weet hoe belangrijk contracten én contacten zijn in het zakelijke wereldje, dan is het Matthijs Mulder. Als advocaat ondernemingsrecht vertelt hij in deze workshop Zakelijk Contracteren. Een onderneming bestaat uit een netwerk van zakelijke verbintenissen. Elke onderneming, maar ook elk contract, is zo sterk als de zwakste schakel. Hoe dat van toepassing is op uw bedrijf, legt Matthijs op een enthousiaste en toegankelijke manier uit. Na het volgen van deze workshop weet u nóg beter waar u bij het runnen van uw business op moet letten. Laat dat maar aan mr. Mulder over.

Workshop Continuïteit en Herstructurering | donderdag 27 november 2014

De laatste jaren gaan bedrijven bij bosjes failliet. De crisis grijpt om zich heen. Voor u als ondernemer is een faillissement een groot risico. Wat als één of meer van uw klanten failliet gaat. En u heeft net een forse rekening gestuurd? Kun je je daartegen wapenen? Wat zijn de regels? Wat zijn uw rechten? Wat zijn uw plichten? Kun je fluiten naar je geld? En als u het zelf niet dreigt te redden, wat dan? Wanneer komt u in de gevarenzone? Wanneer dreigt u als bestuurder persoonlijk aansprakelijk te worden? Hoe reorganiseert u een onderneming? Curator Jeroen Thiele weet er alles van en vertelt in heldere taal hoe het zit.*

Meld u aan!

Heeft u interesse in één of meer van bovenstaande workshops? Meld u dan aan. Simpelweg door op de oranje button te klikken. De workshops worden gegeven in het kantoor van Berntsen Mulder Advocaten aan de Wilhelminalaan 12 (2405 ED) in Alphen aan den Rijn. De aanvang is telkens 15.30 uur en de workshops duren tot 17.30 uur. Halverwege houden we en pauze en na afloop staat een borrel klaar.
Aanmelding is verplicht, er is maximaal plek voor 15 personen.

Verhinderd of ideeën voor andere workshops?

Mocht u op de opgegeven data niet kunnen, maar heeft u wel interesse? Laat het weten. Bij voldoende animo kunnen we extra data prikken.
Heeft u ideeën over een juridisch onderwerp waarover u in een andere workshop bijgepraat wilt worden? Laat het vooral weten. We organiseren graag nieuwe workshops over andere onderwerpen. Uw feedback is welkom.

Let op! Deze workshops bieden wij - op andere data - ook aan in samenwerking met Meesterwerk voor Ondernemers. Deze data zijn alleen voor onze relaties via Meesterwerk voor Ondernemers. Bent u toevallig een relatie van ons via Meesterwerk, let dan op dat u zich niet dubbel aanmeldt! Het gaat in grote lijnen om dezelfde workshops.

Kleine lettertjes:
* Een curator moet bij een nieuw faillissement soms razendsnel handelen. Mogelijk wordt deze workshop door een collega-curator gegeven. Het hangt af van de agenda.