Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
03 april 2018

Trouwplannen? Kom naar de gratis lezing over nieuwe gemeenschap van goederen in bieb Alphen

Trouwplannen? Lezing over nieuwe gemeenschap van goederen.Trouwplannen? Kom dan naar de gratis lezing over de nieuwe wet 'beperkte gemeenschap van goederen' in de bibliotheek in Alphen op maandag 16 april. De lezing wordt gegeven door twee familierechtadvocaten.

Tot vorig jaar trouwde je in Nederland automatisch in gemeenschap van goederen. Tenzij je het anders afsprak met elkaar. Sinds januari 2018 is dat veranderd. Nu trouw je automatisch in 'beperkte gemeenschap van goederen'. Wat dat precies betekent en waar je op moet letten, vertellen twee familierechtadvocaten tijdens de gratis lezing.

Gevolgen voor particulieren én ondernemers

De lezing is bedoeld voor stellen die gaan trouwen en dus met de nieuwe regelgeving te maken hebben. Hoe moet je het regelen en waar moet je op letten? Het onderwerp is met name ook interessant voor ondernemers met trouwplannen. Waar moeten zij rekening mee houden en wat moeten zij bijhouden, qua financiën?

Advocaten familierecht Jacomien Kapteijn (foto links) en Lisanne van Wassenberg (foto rechts) weten er alles van en vertellen er graag meer over.

Advocaat familierecht Jacomien Kapteijn. Advocaat familierecht Lisanne van Wassenberg

Presentatie én quiz

De lezing begint om 16.45 uur. Vanaf 16.30 uur is er inloop. Na de presentatie is er een quiz over het onderwerp. Vervolgens is er ruimte voor het stellen van specifieke vragen. De bibliotheek is te vinden aan het Aarplein 5 in Alphen aan den Rijn, bij winkelcentrum De Aarhof (locatie en route). Op het parkeerplein bij de bibliotheek geldt betaald parkeren.

Samengevat

  • Wat? Gratis lezing over beperkte gemeenschap van goederen
  • Voor wie? Stellen die gaan trouwen
  • Wanneer? Maandag 16 april om 16.30 uur
  • Waar? BIbliotheek Alphen aan den Rijn