Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
28 september 2017

Paula Dorrestein na 38 dienstjaren bij Berntsen Mulder Advocaten met pensioen

Paula Dorrestein heeft na 38 jaar op kantoor afscheid genomen van Berntsen Mulder AdvocatenNa maar liefst 38 jaar te hebben gewerkt bij Berntsen Mulder Advocaten, heeft Paula Dorrestein deze maand afscheid genomen van kantoor. Zij gaat genieten van een welverdiend pensioen.

Paula startte in 1979 als secretaresse bij wat toen nog De Kort c.s. Advocaten heette. De naam van het kantoor veranderde daarna twee keer. Paula was er in de jaren '80 even tussenuit vanwege onder meer zwangerschappen, maar bleef het kantoor altijd trouw. Ze maakte de transitie van typemachine naar computer mee. Ze zag de telex verdwijnen en de e-mail komen. Papieren dossiers werden digitaal. Maar wat bleef, was de omgang met collega's en de inhoud van het werk. En dat zijn de dingen waar Paula altijd het meeste plezier in had.

Strafrecht

Het is geen verrassing als Paula zegt dat ze het bij Berntsen Mulder Advocaten altijd naar haar zin heeft gehad. “Ik kon eigenlijk met iedereen altijd goed opschieten en vond het werk leuk. In het begin deden we veel UWV-zaken en deden we nog strafrecht. Dat was heel spannend. Ik kan me sommige zaken nog echt helder voor de geest halen, omdat ze echt impact op me hadden. Bijvoorbeeld die van een man in Alphen die zonder reden door drie jongens in elkaar werd geslagen. Zinsloos geweld. Zij moesten toen van de rechter een excuusbrief aan het slachtoffer schrijven. Die heb ik gelezen en het greep me aan.”

Loonschade

De afdeling waar Paula de langste tijd heeft gezeten (maar liefst 25 jaar), is de afdeling loonschade. Daarvoor en daarna heeft zij ondersteuning geboden aan andere rechtsgebieden van het kantoor. Vanaf ‘de geboorte’ van de afdeling loonschade heeft Paula op die afdeling gewerkt. “Loonschade is echt een beetje mijn kindje. Het was een beetje ons eigen toko’tje binnen kantoor. Lol en hard werken, daar komt het eigenlijk op neer. Als je het naar je zin hebt, ben je bereid een stapje extra te zetten. Qua werk vond ik het contact met de klanten altijd leuk. Het is logisch dat klanten vrolijk waren als we belden. Wij verdienden natuurlijk geld voor hen, omdat ze loonkosten van werknemers terug konden krijgen.”

Vervelen? Nou, nee...

Bang om zich te gaan vervelen na haar pensionering, is Paula niet. “Ik ben eigenlijk altijd druk met allerlei dingen. Het is cliché, maar ik moet nog heel veel foto’s inplakken… Ik ga weer volleyballen en ik ga mij ook aanmelden als ‘taalmaatje’ in Alphen. Dat is vrijwilligerswerk, waarbij je praatjes maakt met vluchtelingen, zodat zij de Nederlandse taal kunnen leren."

 

Het afscheid van Paula werd deze week gevierd met een gezellig etentje met collega's in restaurant Alle Hens.

Paula, namens de maatschap en alle collega's van toen en nu: bedankt voor alle goede jaren en hopelijk mag je nog vele jaren in goede gezondheid van je pensioen genieten!