Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
02 juli 2015

Nieuwsbrief Letselschade 2 juli 2015

 
Nieuwsbrief letselschade | Editie 4| juli 2015
 
 
In deze nieuwsbrief:
 
 
 
 
Hoe overleef ik mijn vakantie?
Gaat u binnenkort ook op vakantie? Grote kans dat u een bezoekje brengt aan het zwembad. De kinderen lekker van de glijbaan... Niets mis mee, denkt u.

Maar letselschade-advocaten zien overal gevaar in. Dat komt door de dossiers die wij dagelijks langs zien komen.
 
Daarom willen wij u waarschuwen: houd op de glijbaan echt afstand van uw voorganger. Wilt u weten waarom?
 
 
De aardappelschaal bestaat niet meer...
Het is al erg genoeg als een gezinslid door een ongeval komt te overlijden. Voor nabestaanden wordt het vaak nog zwaarder als het verlies in geld moet worden uitgedrukt.

Tot voor kort werd gekeken naar de ‘besparingen’ die een overlijden tot gevolg had. Het was een zeer onwenselijke situatie.
 
Die rekenmethode (de ‘Amsterdamse Schaal’ uit begin vorige eeuw) gaat nu overboord. Het werd ook wel de ‘aardappelschaal’ genoemd, omdat werd berekend hoeveel aardappelen een gezin minder at als er iemand wegviel...
 
Er komt een nieuwe Rekenmethode Overlijdensschade voor in de plaats. Duidelijker en transparanter. Sneller uit te voeren en vooral beter uit te leggen.
 
 
Is leed minder erg als het niet zo lang duurt?
Eerder dit jaar mocht de rechtbank in Zwolle zich over een bijna filosofisch vraagstuk buigen. Kortgezegd: is leed minder erg als het niet zo lang duurt?
 
In dit geval was 'niet zo lang' iets meer dan drie maanden. Aanleiding was een vreselijk ongeval op een zebrapad, waarbij een man van 54 werd aangereden en vanaf de nek verlamd was. Drie maanden later overleed de man in een verpleegtehuis. Een dramatische tijd voor hem en zijn familie.
 
De verzekeraar van de dader wilde een belachelijk laag bedrag aan smartengeld betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer. Het argument was dat het lijden niet zo lang had geduurd...
 
In bijgaand artikel staat het bedrag dat werd geboden en het uiteindelijke oordeel dat de rechter daarover gaf.
 
 
 
 
 
Letselschade | Loonschade
Wilhelminalaan 12
2405 ED Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 42 41 72
 
 
Berntsen Mulder Advocaten