Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
30 september 2015

Nieuwsbrief 30 september 2015

NIEUWSBRIEF   september 2015
 
 
Eerste uitspraak in kader nieuwe Wet Werk en Zekerheid
BMA zorgt voor primeur over proeftijd in WWZ
 
Advocaat arbeidsrecht Pierre van Geffen.In een ontslagzaak die wij afgelopen zomer voerden, werd voor het eerst de nieuwe Wet Werk en Zekerheid toegepast op een geschil over de proeftijd van een werknemer.
 
Waar ging het om? Eén van onze cliënten vroeg ons of zijn werkgever hem wel per direct had mogen ontslaan, ondanks dat er in zijn arbeidsovereenkomst een proeftijdbeding was opgenomen.
 
Advocaat Pierre van Geffen (foto): "Het bijzondere aan deze zaak is dat een werknemer voor het eerst de vruchten kon plukken van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. Deze nieuwe wet wordt stapsgewijs ingevoerd en de grootste veranderingen zijn per 1 juli van kracht geworden."
 
Bijzonder was ook dat deze uitspraak veel aandacht kreeg in juridische tijdschriften en op websites van advocatenkantoren.
 
Hoe deze bijzondere zaak afliep, is te lezen op onze website. BMA zorgt voor eerste uitspraak over proeftijd onder nieuwe WWZ.
 
 
 
 
 
Tarieven en kosten
Een advocaat? Dat is toch veel te duur?
Advocaat Carst Teiwes.U kent dat wel, als u ondernemer bent. U heeft een conflict met een leverancier, klant of werknemer. Maar u zit er niet echt om te springen een advocaat in te schakelen. De teller gaat al lopen als de telefoon nog rinkelt, nietwaar?
 
Nee, zo is het niet. In dit artikel vertelt advocaat Carst Teiwes (foto) over de verschillende manieren waarop het werk van advocaten betaald kan worden.
 
Uurtarief, vaste prijs of tegenwoordig ook met een begroting.
 
 
Probleem oplossen zonder tussenkomst van een rechter?
Denk eens aan mediation
 
Advocaat en mediator Karin Nijman.Marja is 12 jaar getrouwd geweest met Ben. Hun dochter Tirza is 9 jaar. Twee jaar geleden zijn Marja en Ben gescheiden. Er liggen duidelijke afspraken, ook over de omgangsregeling. Maar de omgangsregeling loopt niet goed. Tirza heeft helemaal geen zin meer om bij haar vader langs te gaan. Er is de afgelopen 2 jaar veel gebeurd en elke keer is er weer ruzie.
 
Advocaat en mediator Karin Nijman (foto): "Deze zaak zou heel goed opgelost kunnen worden met mediation."
 
Bij mediation kunt u onder begeleiding van onze vakbekwame mediators proberen om er samen met de ander alsnog uit te komen. De mediator helpt u om samen met de ander op zoek te gaan naar gezamenlijke belangen.
 
Wist u dat mediation niet alleen bij familierechtelijke zaken, maar ook bij andere geschillen kan worden toegepast? Zelfs zakelijke geschillen worden naar tevredenheid van alle partijen opgelost.
 
Wilt u meer weten over mediation? Kijk dan op www.berntsenmulder.nl/mediation
 
Vorige nieuwsbrief gemist? Klik hier!Wegens vakantie onze vorige nieuwsbrieven gemist? Geen nood, ze zijn hier nog te lezen.
 
 
Lees ook deze blogs:
Ondernemingsrecht
 
- Kleine lettertjes met grote gevolgen (over belang van algemene voorwaarden)
 
 
ICT-recht
 
 
Arbeidsrecht
 
 
 
 
Berntsen Mulder Advocaten
Faillissementen | Familierecht | Arbeidsrecht | Kabelschade
Burgemeester Visserpark 13-15
2905 CP Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 49 43 45
 
Letselschade | Loonschade | Incasso| Ondernemingsrecht | Bouwrecht
Wilhelminalaan 12
2405 ED Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 42 41 72