Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
30 september 2014

Nieuwsbrief 30 september 2014

NIEUWSBRIEF   September 2014
 
Hardlopen, workshops, blogs, allemaal in één nieuwsbrief
Fijn dat u even de tijd neemt om onze nieuwsbrief te lezen. We hebben weer veel nieuws te melden. Over hardlopen, over workshops en over interessante blogs van onze advocaten. Veel leesplezier!
 
De 20 van Alphen komt er weer aan en wij doen weer mee
logo 20 van AlphenHet hardloopevenement 20 van Alphen komt er weer aan. Te weten op zondag 1 maart 2015. Net als bij de voorgaande editie, is Berntsen Mulder Advocaten weer sponsor van de 10-kilometer prestatieloop, waar altijd vele hardlopers aan mee doen. Dit jaar groter dan voorheen, omdat het de 50e editie is. De 20 van Goud!
 
Naast het mede mogelijk maken van dit grootse evenement in Alphen aan den Rijn, trekken wij ook zelf weer de hardloopschoenen aan. We gaan een recreatieteam en een prestatieteam formeren. Onze klanten en relaties zijn weer welkom om in een Berntsen Mulder hardloopshirt mee te lopen.
 
In de aanloop naar de 20 van Alphen houden wij deelnemers en andere belangstellenden op de hoogte van nieuwtjes en achtergronden via de website BM 20 van Alphen.
 
Meer informatie lees u in het nieuwsbericht op onze website.
 
Ontslagvergoeding betalen? Loonschade verhalen!
Heleen Veldink, loonschadejuristOnze loonschadespecialist Heleen Veldink schreef een blog over een gevalletje loonschade. Over de vraag of een werkgever de ontslagvergoeding die hij een werknemer moest betalen, ook kan verhalen als loonschade.
 
Normaal gesproken is sprake van loonschade wanneer een werknemer arbeidsongeschikt raakt door toedoen van een ander. Zijn werkgever kan in de meeste gevallen de daardoor geleden loonschade op die ander verhalen. Maar hoort een ontslagvergoeding daar ook bij?
 
De rechtbank deed daar onlangs een interessante uitspraak over. In haar blog schrijft Heleen wat de uitspraak was en licht deze toe.
 
 
Advocaten verruilen rechtbank voor schoolklas...
Jacomien KapteijnJos van BohemenAdvocaten van Berntsen Mulder verruilen de rechtbank voor de schoolklas. Te weten op maandag 3 november, op de Alphense Business School. Die avond verlenen advocaten Jacomien Kapteijn en Jos van Bohemen medewerking aan een leerzame bijeenkomst. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met ondernemersvereniging VOA en WerkVinden 2.0 en wordt gehouden in het iFlow-gebouw in Alphen.
 
In de module 'Bedrijf en Organisatie' vertellen Jos en Jacomien over het nieuwe arbeidsrecht, waarmee ondernemers te maken krijgen. Waar moeten ze op letten? Wat zijn de valkuilen? Wat zijn de mogelijkheden?
 
Meer over de inhoud van de training kunt u hier lezen.
 
Inschrijven voor de training kan via ondernemersvereniging VOA. Voor VOA-leden geldt een korting op de leskosten.
 
Volg Berntsen Mulder op twitter
Klik en volg ons op twitterVolg BM_advocaten om op de hoogte te blijven van onze activiteiten. Handig, want dan weet u meteen wanneer er nieuwe blogs of columns zijn geplaatst, of wanneer wij ander interessant nieuws te melden hebben.
 
Leer meer tijdens workshops van Berntsen Mulder Advocaten
Workshops BMA in najaar 2014In het najaar van 2014 organiseert Berntsen Mulder Advocaten een viertal workshops, waarbij ondernemers kunnen worden bijgepraat over een aantal juridische aspecten van het ondernemerschap.
 
Deelname is gratis, aanmelding is verplicht. Per workshop is ruimte voor 12-15 personen.
 
Wat en wanneer?
 
Workshop ICT-recht door mr. Lucas Daum - donderdag 9 oktober
 
Workshop Arbeidsrecht door mr. Jos van Bohemen - donderdag 30 oktober
 
Workshop Zakelijk Contracteren door mr. Matthijs Mulder - donderdag 6 november
 
Workshop Faillissementsrecht door mr. Lucas Daum - donderdag 27 november
 
Meer informatie over de exacte inhoud van de workshops vindt u op onze website.
 
Aanmelden kan via mail of telefoon: 0172 - 49 43 45.
 
 
 
Lees ook
 
Een te kort rokje op de werkvloer, mag dat?
Is bepaalde kleding op de werkvloer gepast of ongepast? Mag je zelf bepalen hoe je voor de dag komt op je werk? Wat is netjes? Wat niet? En mag je nu wel of geen hoofddoekje dragen? En hoe zit het dan met een kruisje aan een ketting om je hals? De kantonrechter sprak zich onlangs weer uit over dit onderwerp.
Advocaat Jacomien Kapteijn besloot er een blog aan te wijden.
 
Last onder dwangsom? Onderneem direct actie!
Heeft u een dwangsom opgelegd gekregen door een gemeente of een ander overheidsorgaan? Onderneem dan direct actie. Alleen door snel te handelen, is schade te beperken of te voorkomen.
Advocaat Carst Teiwes schreef er een artikel over. Lees het hier.
 
'Meedoen is belangrijker dan...'
Berntsen Mulder Advocaten is een sportief kantoor. Dat blijft niet bij woorden, dat uit zich ook in daden. Zoals tijdens de Jaarmarktestafette die voorafgaand aan de Jaarmarkt in Alphen aan den Rijn wordt gehouden. Dit jaar deed een een vijftal sportieve BMA'ers mee. Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan hier.
 
Berntsen Mulder Advocaten
Faillissementen | Familierecht | Arbeidsrecht | Kabelschade
Burgemeester Visserpark 13-15
2905 CP Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 49 43 45
 
Letselschade | Loonschade | Incasso| Ondernemingsrecht | Bouwrecht
Wilhelminalaan 12
2405 ED Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 42 41 72