Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
29 januari 2015

Nieuwsbrief 29 januari 2015

NIEUWSBRIEF   januari 2015
 
 
 
Wat vliegt de tijd. De maand januari is alweer bijna op zijn eind. Tijd voor een nieuwsbrief van Berntsen Mulder Advocaten.
 
 
Hardloopwedstrijd 20 van Alphen brengt ons op de been
Ons advocatenkantoor sponsort ook dit jaar weer de 10 kilometer prestatieloop tijdens de 20 van Alphen. De 20 van Alphen is een groots sportevenement in onze stad en wordt in de hardloopwereld gezien als de start van het seizoen. Dit jaar vindt het plaats op zondag 1 maart.
 
Wij sponsoren dit evenement omdat we het belangrijk vinden iets terug te geven aan de maatschappij. Bovendien zijn wij altijd al een sportief kantoor geweest en willen dit niet alleen in woord, maar ook in daad uitdragen.
 
Duizenden mensen beleven veel plezier aan de 20 van Alphen. Niet alleen de lopers, maar zeker ook het publiek en de vele mensen die bij de organisatie betrokken zijn. Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen.
 
Uiteraard doen wij zelf ook mee aan de prestatieloop. We hebben een team van meer dan 50 sportievelingen op de been gebracht.
 
U kunt de verrichtingen van ons team volgen op een speciale website: www.bm20vanalphen.nl. Er staan onder meer persoonlijke verhalen op van onze deelnemers.
 
En wilt u weten welke speciale gast van ons het startschot geeft en de prijzen uitreikt? Klik dan hier.
 
Last call: gratis workshop Tips & Tricks nieuw arbeidsrecht
Als u personeel in dienst heeft, dan heeft u zich ongetwijfeld uitgebreid voorbereid op de nieuwe Wet Werk en Zekerheid die deze maand van kracht is geworden. U kent de gevolgen en de valkuilen en die nieuwe wet is u geheel duidelijk.
 
Of toch niet?
 
In dat geval willen wij u herinneren aan een gratis workshop die wij op vrijdag 6 februari geven in Alphen. Wij geven deze workshop in samenwerking met VSA SalarisService.
 
Wilt u als ondernemer tips & tricks leren kennen? Kom dan naar het iFlow-gebouw. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.
 
Jos van Bohemen (foto) geeft de workshop, samen met John Hogenes van VSA SalarisService.
 
Meer informatie over de workshop (en hoe u zich kunt aanmelden) treft u hier.
 
 
Het geheim van de 7-8-8-regel... Werkgevers opgelet!
 
De meeste werkgevers bieden nieuwe werknemers niet direct een vast contract aan. Vaak sluiten ze eerst een tijdelijk contract, dat eventueel wordt verlengd.
De nieuwe werknemer moet zich eerst nog maar bewijzen.
 
In de nieuwe Wet Werk en Zekerheid zijn de regels voor tijdelijke contracten veranderd. Zo kunnen werkgevers een bijzondere regel gebruiken, eigenlijk om tijd te winnen. Welke regel?
 
De 7-8-8-regel.
 
Er gaat geen belletje rinkelen? Lees dan vooral de blog die advocaat arbeidsrecht Pierre van Geffen (foto) erover schreef. Hij zet drie voordelen van deze regel helder op een rij.
 
De blog kunt u hier lezen.
 
Blog: kunnen bedrijven onderhandelingen zomaar stoppen?
Weet u het nog: die wedstrijd tussen voetbalclub AZ en de gemeente Alkmaar? AZ wilde een nieuw trainingscomplex maar kwam er met de gemeente niet uit. Dus besloot de club naar Zaanstad te verhuizen.
 
 
Alkmaar werd buitenspel gezet.
 
En Alkmaar was boos en stapte naar de rechter. Onderhandelingen konden toch niet zomaar worden gestopt?
 
Over hoe dit afliep en aan welke regels bedrijven en organisaties zich moeten houden, schreef advocaat ondernemingsrecht Jasper van de Graaf een blog.
 
Lees hier of AZ gelijk kreeg en waarom.
 
Juridisch spreekuur verhuisd naar nieuwe locatie
Ons kantoor houdt elke laatste vrijdag van de maand een juridisch spreekuur bij de vrijwilligersorganisatie WerkVinden 2.0 in Alphen aan den Rijn. Deze maand is WerkVinden 2.0 verhuisd naar een mooi, nieuw pand aan de Zuidpoolsingel 172 in Alphen. Dit is achter het iFlow-gebouw.
 
Dat betekent dat ook ons spreekuur is meeverhuisd naar deze nieuwe locatie.
 
Meer weten? Hoe laat u terecht kunt? Of waar u precies moet zijn?
 
 
 
Klik en volg ons op twitterVolg BM_advocaten op Twitter om op de hoogte te blijven van onze activiteiten. Handig, want dan weet u meteen wanneer er nieuwe blogs of columns zijn geplaatst, of wanneer wij ander interessant nieuws te melden hebben.
 
Berntsen Mulder Advocaten
Faillissementen | Familierecht | Arbeidsrecht | Kabelschade
Burgemeester Visserpark 13-15
2905 CP Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 49 43 45
 
Letselschade | Loonschade | Incasso| Ondernemingsrecht | Bouwrecht
Wilhelminalaan 12
2405 ED Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 42 41 72