Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
28 mei 2015

Nieuwsbrief 28 mei 2015

NIEUWSBRIEF   mei 2015
 
 
 
 
 
Stormloop op Dag van het Arbeidsrecht - Veel vragen over nieuwe Wet Werk en Zekerheid
Bezoekers van de Dag van het Arbeidsrecht werden van genoeg informatie voorzien.Op vrijdag 1 mei hielden wij de Dag van het Arbeidsrecht. En dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Bijna dertig bezoekers kwamen die dag (of op een andere dag, dat mocht ook) op bezoek met vragen over de nieuwe Wet Werk en Zekerheid en de veranderingen die op stapel staan.
 
Voor zowel werkgevers als werknemers verandert er van alles op het gebied van arbeidsrecht en ontslagrecht. Aanzegplicht, transitievergoeding, wijzigingen in de proeftijdregels. Er zijn nog vele vragen over. En op 1 juli 2015 treedt de tweede fase van veranderingen al in werking.
 
Alle bezoekers van onze themadag kregen na het gratis adviesgesprek uiteraard een informatiemap mee met leesvoer over het nieuwe arbeidsrecht (foto).
 
 
Heeft u zelf vragen waarover u goed juridisch advies wilt? Neem gerust contact op. Tel. 0172 - 42 71 94 of mail.
 
Wijziging in kinderalimentatie: u moet zelf actie ondernemen
Nieke SchreursVoor mensen die kinderalimentatie betalen of ontvangen is er dit jaar iets veranderd. De regelgeving is aangepast en dat betekent dat bedragen anders kunnen zijn dan voorheen. Kúnnen, want u moet wel zelf actie ondernemen.
 
Maar wat is er precies veranderd in de wet Hervorming Kinderregelingen?
 
Ten eerste is de belastingteruggave voor kinderalimentatiebetalers komen te vervallen. Ten tweede is het kindgebonden budget voor alleenstaande ouders verhoogd. Dit gebeurt met de zogeheten ‘alleenstaande ouderkop’, een bedrag dat inkomensafhankelijk is.
 
Wilt u meer weten? Nieke Schreurs (foto) of één van onze andere familierechtadvocaten kan u er meer over vertellen en een nieuwe berekening maken.
 
 
Of neem direct contact op via tel. 0172 - 42 71 95. Of mail.
 
Matthijs Mulder gekozen in bestuur ondernemersvereniging VOA in Alphen aan den Rijn
Advocaat Matthijs MulderMatthijs Mulder is gekozen in het bestuur van de Vereniging Ondernemers Alphen aan den Rijn, de VOA.
 
"Ik vind het leuk en een eer dat ik mijn steentje weer bij kan dragen aan deze mooie vereniging. De VOA is inmiddels gegroeid, nu de gemeente Alphen met de omliggende gemeenten is gefuseerd. Daardoor is de club nog sterker geworden."
 
In het verleden was Mulder al vele jaren redactielid van VOA Magazine, het blad dat vijf keer per jaar verschijnt.
 
Matthijs zal zich binnen het bestuur vooral bezighouden met starterszaken.
 
Lees ook dit bericht op onze website.
 
Trots op volbrengen marathon en Roparun door onze collega's
Pierre van GeffenAnnelies van DorpWat we in deze nieuwsbrief niet onopgemerkt willen laten, zijn de sportieve prestaties van onze medewerkers. Zo heeft advocaat arbeidsrecht Pierre van Geffen in april de marathon van Rotterdam uitgelopen. En in het Pinksterweekend heeft advocaat letselschade Annelies van Dorp meegelopen met de Roparun voor het goede doel. Chapeau!
 
Lees ook deze blogs:
 
Ondernemingsrecht:
 
 
 
 
Arbeidsrecht:
 
 
 
 
Berntsen Mulder Advocaten
Faillissementen | Familierecht | Arbeidsrecht | Kabelschade
Burgemeester Visserpark 13-15
2905 CP Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 49 43 45
 
Letselschade | Loonschade | Incasso| Ondernemingsrecht | Bouwrecht
Wilhelminalaan 12
2405 ED Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 42 41 72