Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
29 april 2016

Nieuwsbrief 28 april 2016

NIEUWSBRIEF   april 2016
 
 
Seizoenswerk, minimumloon en doorbetaling loon bij ziekte op de schop
 
Reparatie Wet Werk en Zekerheid in aantocht
Advocaat Jos van BohemenBelangrijk nieuws voor werkgevers en werknemers
 
De regels voor seizoensarbeid, minimumloon en doorbetaling loon bij ziekte worden aangepast. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) kondigde deze maand aan met reparatievoorstellen te komen.
 
► De periode dat een werkgever iemand tussen twee tijdelijke contracten niet in dienst mag hebben, wordt voor seizoensarbeiders weer teruggebracht van zes naar drie maanden. Dit geldt voor werknemers die vanwege natuurlijke of klimatologische omstandigheden maar negen maanden per jaar kunnen werken.
 
► Verder worden de regels voor het minimumjeugdloon versoepeld. Jongeren moeten al bij 21 jaar een volwaardig loon krijgen, in plaats van bij 23 jaar.
 
► Ook komt Asscher ondernemers tegemoet die moeite hebben met het doorbetalen van loon bij langdurige ziekte van werknemers. Zij zullen door het UWV gecompenseerd worden uit het Algemeen werkloosheidsfonds (Awf).
 
Meer informatie over de aangekondigde wetswijzigingen is te lezen op onze website. Meer weten: bel advocaat arbeidsrecht Jos van Bohemen (foto) via tel. 0172-427194.
 
 
 
Op en rond 19 mei adviesgesprekken over ontslag, transitievergoeding, arbeidscontracten en meer
Gratis advies op Dag van het Arbeidsrecht
Gratis advies op de Dag van het ArbeidsrechtOp donderdag 19 mei houdt Berntsen Mulder Advocaten weer de jaarlijkse Dag van het Arbeidsrecht.
 
Op deze dag kunnen werknemers én werkgevers op ons kantoor een gratis adviesgesprek voeren met een advocaat over alles wat met arbeidsrecht te maken heeft. Zoals onder meer:
 
► ontslag en ontslagvergoedingen
► arbeidsovereenkomsten
► loonvordering
► advies over reorganisatie
► geschillen over WW, WIA en Zw
 
Op 19 mei is het ook mogelijk 's avonds langs te komen. Verder zijn de gratis afspraken die gehele week te maken. Een afspraak maken is verplicht.
 
Meer informatie en aanmelden? Zie:
 
 
 
 
 
 
Uitbreiding personeelsbestand
Frank Franssen versterkt ons team letselschade
Advocaat letselschade Frank FranssenDeze maand is onze letselschade-afdeling versterkt met een nieuwe advocaat letselschade, Frank Franssen.
 
Frank heeft ruime ervaring opgedaan als advocaat letselschade bij een kantoor in het zuiden des lands. Na 10 jaar vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging.
 
“Ik heb de behandeling van letselschadezaken gekozen, omdat ik graag iets voor mensen wil kunnen betekenen in de periode die gekenmerkt wordt door vele onzekerheden. Ik neem de cliënten zorgen uit handen, zodat zij zich volledig kunnen richten op het herstel. De cliënt moet weten dat de zaak bij mij in goede handen is."
 
Meer informatie over Frank Franssen is te vinden op zijn pagina op onze website.
 
 
Onze vorige nieuwsbrief gemist? Geen nood, hij is terug te lezen op onze website.
 
 
 
 
Lees ook deze nieuwe blogs:
Arbeidsrecht
 
Letselschade
 
Contractenrecht
 
ICT-recht
 
Familierecht
 
Ondernemingsrecht
 
 
Berntsen Mulder Advocaten
Faillissementen | Familierecht | Arbeidsrecht | Kabelschade
Burgemeester Visserpark 13-15
2905 CP Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 49 43 45
 
Letselschade | Loonschade | Incasso| Ondernemingsrecht | Bouwrecht
Wilhelminalaan 12
2405 ED Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 42 41 72