Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
25 februari 2016

Nieuwsbrief 25 februari 2016

NIEUWSBRIEF   februari 2016
 
 
Voor vijfde jaar op rij
Gratis advies op Dag van het Familierecht
 
Voor het vijfde jaar op rij organiseert ons kantoor de Dag van het Familierecht. Op deze dag - of eigenlijk de gehele week - kunnen mensen bij ons terecht voor een gratis adviesgesprek over bijvoorbeeld echtscheiding en/of alimentatie.
 
De Dag van het Familierecht vindt plaats op donderdag 10 maart. Die dag is het ook mogelijk om 's avonds een afspraak te maken. Het doel van de themadag is de drempel te verlagen voor mensen om naar een advocaat te stappen.
 
Meer informatie: zie Dag van het Familierecht. Aanmelden kan telefonisch via tel. 0172-427195 of via het formulier op de website.
 
Hieronder voorbeelden van de vele vragen waarmee bezoekers bij ons terecht kunnen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hardloopwedstrijd 20 van Alphen
Komt u ook kijken bij Dé Openingsklassieker?
Volgende week zondag 6 maart staat heel Alphen weer op zijn kop. Dan is het weer tijd voor de start van het wegatletiekseizoen met de 20 van Alphen. Traditiegetrouw dé openingsklassieker op de hardloopagenda.
 
Sinds drie jaar is ons kantoor de sponsor van de Berntsen Mulder Advocaten Prestatieloop. Dat vinden we leuk, omdat sport verbroedert en omdat sport gezond is. Duizenden mensen zijn die dag weer op de been. Al is het niet tijdens de wedstrijd, dan wel als supporter langs het parcours of als vrijwilliger in de organisatie.
 
De 10 kilometer prestatieloop begint om 14.05 uur en de start is bij het gemeentehuis. De exacte route is hier te zien. Of klik op onderstaand kaartje.
 
 
 
 
Familierecht
Alimentatie tot de dood ons scheidt...
Jacomien Kapteijn, familierechtadvocaatAlimentatie tot de dood ons scheidt. Vroeger behoorde dat tot de mogelijkheden, maar dan hebben we het over meer dan 20 jaar geleden.
 
Tegenwoordig is de tendens dat de alimentatieverplichting steeds korter wordt. Als het aan een Kamermeerderheid ligt, wordt die duur volgend jaar nog korter.
 
Een van de meest gestelde vragen in de familierechtpraktijk gaat over de huidige duur van de partneralimentatie.
Daarom vertelt familierechtadvocaat Jacomien Kapteijn in dit artikel meer over de regels rondom alimentatie.
 
 
Ondernemingsrecht
'Is mijn schriftelijke opzegging aangekomen?'
Jasper van de GraafStel, je moet je huur voor 1 maart 2016 opzeggen. Je verstuurt de brief op 26 februari, maar deze blijkt pas 4 maart op de deurmat van de geadresseerde te zijn beland. Wat nu?
 
Advocaat ondernemingsrecht Jasper van de Graaf zet in dit artikel op een rij aan welke juridische voorwaarden een opzegging moet voldoen. Wanneer is een brief echt aangekomen? En moet de brief daadwerkelijk zijn gelezen?
 
Op de koop toe geeft mr. Van de Graaf enkele tips.
 
 
Jubileum
Corine Dool 25 jaar in dienst bij BMA
Corine DoolDeze maand hadden we een mooi jubileum op kantoor. We vierden dat Corine Dool maar liefst 25 jaar in dienst is van Berntsen Mulder Advocaten.
 
Corine behandelt zaken op onze afdeling Loonschade. Het jubileum werd gevierd middels een gezellig etentje met collega's. Op deze plek zeggen wij nogmaals: 'Corine, gefeliciteerd!'
 
 
Onze vorige nieuwsbrief gemist? Geen nood, hij is terug te lezen op onze website.
 
 
 
 
Lees ook deze blogs:
ICT-recht
 
 
 
Arbeidsrecht
 
 
 
Familierecht
 
 
Ondernemingsrecht
 
 
Letselschade
 
 
 
Berntsen Mulder Advocaten
Faillissementen | Familierecht | Arbeidsrecht | Kabelschade
Burgemeester Visserpark 13-15
2905 CP Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 49 43 45
 
Letselschade | Loonschade | Incasso| Ondernemingsrecht | Bouwrecht
Wilhelminalaan 12
2405 ED Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 42 41 72