Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding

Nieuwsbrief 23 december 2014

NIEUWSBRIEF   december 2014
 
Berntsen Mulder Advocaten wenst u
prettige kerstdagen en een rechtvaardig 2015!
 
Het jaar 2014 zit er bijna op. Voor ons kantoor was het een bijzonder jaar. We vierden dat we 20 jaar bestaan en staken ons kantoor in een nieuw jasje. Figuurlijk vooral, met een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en een nieuwe website.
 
Onze klanten, relaties, zakenpartners, ons personeel en iedereen die op wat voor manier dan ook bij ons kantoor is betrokken, wensen wij prachtige kerstdagen en een goed 2015 toe.
 
 
 
 
Tijdelijke arbeidsovereenkomsten? Per 1 januari 2015 geldt een aanzegplicht.
 
Opgelet! Per 1 januari 2015 veranderen de regels voor tijdelijke arbeidsovereenkomsten.
 
Voor contracten met een duur van zes maanden of meer dient de werkgever de betreffende werknemer uiterlijk 1 maand van te voren te laten weten dat het contract eindigt. Doet de werkgever dat niet, dan moet hij de werknemer mogelijk een boete betalen.
 
Meer informatie over deze maatregel leest u in een artikel dat advocaat arbeidsrecht Pierre van Geffen schreef.
 
Lees het artikel hier verder.
 
Meer tips & tricks weten over nieuw arbeidsrecht?
 
Hierboven leest u één verandering die van kracht wordt in het nieuwe arbeidsrecht. Wilt u als ondernemer meer tips & tricks leren kennen? Dat kan: op vrijdag 6 februari 2015 organiseren wij samen met VSA SalarisService een workshop in het iFlowgebouw in Alphen aan den Rijn.
Jos van Bohemen (foto) geeft de workshop, samen met John Hogenes van VSA SalarisService.
 
Meer informatie over de workshop (en hoe u zich kunt aanmelden) treft u hier.
 
 
Loonschade: Je gaat het pas zien als je het doorhebt
 
 
Wanneer iemand een ongeval krijgt door toedoen van een ander, lijdt de werkgever van het slachtoffer ook schade. De werknemer krijgt bijvoorbeeld wel loon, maar kan niet werken. Ook kan er sprake zijn van fikse reïntegratiekosten. In veel gevallen is die schade te verhalen op de verzekering van de veroorzaker van het ongeval.
 
Die schade noemen wij loonschade en Berntsen Mulder Advocaten is al vele jaren topspecialist op dat gebied. In dit artikel legt loonschadejurist Heleen Veldink aan de hand van een voorbeeld uit wat loonschade is, hoe het werkt en welke voordelen u er van heeft.
 
 
 
Klik en volg ons op twitterVolg BM_advocaten op Twitter om op de hoogte te blijven van onze activiteiten. Handig, want dan weet u meteen wanneer er nieuwe blogs of columns zijn geplaatst, of wanneer wij ander interessant nieuws te melden hebben.
 
Berntsen Mulder Advocaten
Faillissementen | Familierecht | Arbeidsrecht | Kabelschade
Burgemeester Visserpark 13-15
2905 CP Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 49 43 45
 
Letselschade | Loonschade | Incasso| Ondernemingsrecht | Bouwrecht
Wilhelminalaan 12
2405 ED Alphen aan den Rijn
tel. 0172 - 42 41 72