Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
07 april 2016

Met vlag en wimpel door controle Keurmerk Letselschade

Al sinds de oprichting van het Keurmerk Letselschade in 2008 mogen wij het Keurmerk voeren. Daar zijn we trots op. Toch is elke controle door de stichting Keurmerk Letselschade weer even spannend, ook al weet je dat het goed zit. Gelukkig doorstonden wij de test in april 2016 weer met vlag en wimpel.

De stichting Keurmerk Letselschade controleert haar leden veel en goed. Elke 2 jaar vindt een uitgebreide audit plaats en daarnaast wordt jaarlijks een kleinere controle gehouden. De stichting Keurmerk Letselschade bewaakt de kwaliteit van letselschadekantoren in Nederland. Door middel van het stellen van eisen en het uitvoeren van controles wordt gewerkt aan het hooghouden van de kwaliteit. Het doel is om slachtoffers inzage te geven in kwaliteitsverschillen tussen kantoren.

In april 2016 kwam een controleur van Q-Consult langs, die in opdracht van het Keurmerk de audit uitvoert. Daarbij wordt het complete traject van een letselschadebehandeling doorgenomen. Verder worden tien dossiers uitgebreid onderzocht en bekeken. Hoe wordt de documentatie bijgehouden? Houden wij ons aan gestelde termijnen? Zijn wij duidelijk in de communicatie naar klanten?

Na afloop van de controle kregen we positieve feedback. We kregen een compliment voor onze korte en duidelijke brieven. En voor de pragmatische insteek die werd gesignaleerd, waarbij de cliënt wordt betrokken en daardoor ‘eigenaar’ van zijn eigen dossier blijft. Positief was de auditor ook over de enquête die na 1 jaar wordt verstuurd aan cliënten.

Op bijgaande foto een deel van het Team Letselschade, na afloop van de audit. Op de foto v.l.n.r. Karin Nijman, Annelies van Dorp, Inge Goei, Anneke van Dorp, Melanie Hensen en Carola Pauw. Uiteraard is het goede resultaat te danken aan de inzet van iedereen, ook van de medewerkers die toevallig niet op de foto staan.