Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
25 juni 2015

Lof voor ideeën van startende ondernemers

Als je werk zoekt, kun je twee dingen doen: blijven zoeken tot je ergens in dienst kan treden, of gewoon je eigen idee uitvoeren en voor jezelf beginnen. Voor die laatste groep had WerkVinden 2.0 de afgelopen tijd een zogeheten ZP-traject. Afgelopen maandag was de finale, waarbij een aantal deelnemers hun ideeën presenteerden aan een vakbekwame jury.

ZP staat in dit verhaal voor Zelfstandig Professional. Een groep deelnemers zette een ondernemingsplan op en bedacht hoe zij hun eigen bedrijf zouden runnen. Dat leverde een mooie variatie aan ideeën op. Van chocoladepasfoto’s tot coaching voor allochtone vrouwen. Van luxe schoenendozen tot budgetbeheer.

In totaal deden negen deelnemers mee aan het traject. Op de finaleavond werden door zes van hen hun frisse ideeën gelanceerd. Wilbert de Greef kwam met pasfoto’s van chocolade, die bijvoorbeeld op een cv aan werkgevers kan worden gestuurd. Leuk was dat hij de organisatoren van de avond verraste met hun foto op een bonbon.
Renzo Waasdorp vertelde wat hij als De Aandacht Meester zou willen bereiken. Jennifer Smit (Smit Budgetbeheer) liet de aanwezigen berekenen wat een zieke werknemer per jaar kost. Inspirerend was het verhaal van Roland Keja (In The Box) die toekomst ziet in luxe schoenendozen, gemaakt van leer en fluweel. Fatima Achahboun lichtte een tipje van de sluier op als lifecoach voor allochtone vrouwen tussen de 20 en 50 jaar. Tenslotte sloot Jacques Stapper (Scrum4You) af met zijn presentatie over een nieuwe projectmanagement methodiek.
Een week voorafgaand aan de finale presenteerden ook Els Eigenraam en Margaret Rekers hun plannen aan Rabobank en Flynth, die overigens alle conceptplannen hadden beoordeeld.

Matthijs Mulder van Berntsen Mulder Advocaten maakte, als voorzitter van de VOA Starterscommissie, deel uit van de jury. Samen met wethouder Willem Jan Stegeman, Flynth-bedrijfsadviseur Keesjan van Utrecht en VOA starterscommissielid Marije van Zaal beoordeelden zij de plannen en presentaties op een kritische, maar opbouwende manier. Zij gaven mogelijke verbeterpunten aan en vertelden wat goede en minder goede onderdelen waren van de plannen.

De hoofdprijs was uiteindelijk voor Renzo Waasdorp. Hij kreeg een gratis lidmaatschap van de VOA voor een jaar. Wilbert de Greef kreeg een halfjaar ondersteuning van het Ondernemers Klankbord. Jennifer Smit won een jaar ondersteuning van Flynth. Alle deelnemers gingen sowieso naar huis met een voucher voor het iFlow-gebouw en een mooie bos bloemen.

In september start weer een nieuw ZP-traject. Wie interesse heeft om mee te doen, kan zich melden bij WerkVinden 2.0.

Film

De avond is in beeld gebracht door Jan Klein van BeeldAdvies. Hieronder een compilatie van de beelden.