Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
01 juli 2015

Het uur U is daar: nieuwe Wet Werk en Zekerheid is nu een feit

Woensdag 1 juli 2015 - vandaag dus - is een datum die in de agenda's van advocaten arbeidsrecht met een dikke rode viltstift was omcirceld. Het is de dag dat de belangrijkste veranderingen in de nieuwe Wet Werk en Zekerheid in werking traden. In januari veranderde er al het één en ander, maar vandaag ging het om de hoofdmoot, zogezegd.

Al maanden werd uitgekeken naar dit moment. Niet onterecht, want er gaat nogal wat op de schop. Kenners zijn het er niet over eens of de maatregelen van het kabinet nu echt de effecten hebben die voor ogen staan. Maar de wet werd door het parlement geloodst en is daarmee een feit geworden. Voor werknemers en werkgevers verandert er veel.

Voor advocaten ook. Zij waren de afgelopen maanden al druk met de gevolgen die de wet heeft. Eigenlijk is een deel van de wet namelijk al op 1 januari van dit jaar in gegaan. Op die dag werden al drie nieuwe regels ingevoerd:

  1. Er kwam een aanzegtermijn voor tijdelijke arbeidsovereenkomsten
  2. De proeftijd bij korte dienstverbanden werd geschrapt
  3. Een concurrentiebeding was alleen nog maar mogelijk bij een vast contract

Maar wat is er vandaag veranderd?

De tweede serie veranderingen trad dus vandaag, om 0.00 uur, in werking. De Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), had er een compleet evenement van gemaakt. Als een soort 'oudejaarsavond' werd afscheid genomen van de 'oude' wet en afgeteld naar het in werking treden van de nieuwe wet. Minister Lodewijk Asscher was één van de sprekers op het congres. Over het algemeen werd gesteld dat het de grootste verandering in het arbeidsrecht betrof na de Tweede Wereldoorlog.

  1. De ketenbepaling. Ofwel: na hoeveel tijdelijke contracten moet een vast contract worden aangeboden;
  2. De verplichte ontslagroute. Ofwel: de werkgever mag niet meer kiezen tussen ontslag via UWV of via de kantonrechter;
  3. Er komt een transitievergoeding. Ofwel: de ontslagvergoeding verandert. Kern van de zaak: er worden minder hoge bedragen uitgekeerd;
  4. Hoger beroep tegen uitspraak kantonrechter wordt mogelijk;
  5. Werknemer krijgt bedenktijd bij beëindigingsovereenkomst.

En nog niet klaar...

Met bovenstaande veranderingen zijn we nog niet klaar. Want... op 1 januari 2016 verandert er nóg iets. Vanaf die dag wordt de duur van de WW-uitkering korter.

Al deze veranderingen zijn van grote invloed op keuzes die bedrijven moeten maken als het gaat om personeelsbeleid.

Wie echt wil weten wat de wet betekent voor zijn of haar individuele geval, doet er altijd goed aan advies in te winnen van een deskundige advocaat arbeidsrecht. Een eerste telefoongesprek is altijd gratis. Op basis van informatie kan onze sectie arbeidsrecht al snel bepalen of iemand een bepaalde zaak moet aanspannen of andere actie moet ondernemen.

Alles op een rijtje

Berntsen Mulder Advocaten heeft een factsheet opgesteld, waarin overzichtelijk de oude en de nieuwe regels staan opgesomd. Hartstikke handig om in één oogopslag de wijzigingen te bestuderen.

En dan is er een app

De eerder genoemde VAAN heeft een tijd geleden een speciale 'ontslag-app' gemaakt. Hij is via de app-store te downloaden. Met de app kan iedereen transitievergoedingen uitrekenen. Komt u er met die app niet uit, neem gerust contact met ons op.


Wilt u meer weten over uw persoonlijke situatie? Heeft u net met een kwestie te maken en wilt u weten wat u moet doen? Neem gerust gratis en vrijblijvend contact met ons op. Dat kan door te bellen met 0172-494345 of te mailen met onze advocaten arbeidsrecht. Via een klik op de foto's hierboven, of door te klikken op de button links.