Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
27 augustus 2018

Gratis workshop: Contracteren van A tot Z

Uitnodiging gratis workshop voor ondernemers op donderdag 4 oktober 2018 (en aanvullend op 7 februari 2019)

Jasper van de Graaf, advocaat contractenrechtMadhavi Nagessersing, advocaat ondernemingsrechtAls ondernemer sluit u mogelijk elke week wel een contract. Of meer dan één. ‘We zetten het even op papier,’ spreekt u dan af na het onderhandelen met een nieuwe klant of opdrachtgever. Maar dan? Waar moet u op letten? Waar moet een goed contract aan voldoen? Wat zijn de valkuilen? Wat kan er mis gaan? En dan? Wat is zo'n contract dan waard? Daarover geven Jasper van de Graaf en Madhavi Nagessersing een tweetal workshops, die ook los van elkaar te volgen zijn. Mist u de eerste, kunt u de tweede gewoon bijwonen. De eerste is op donderdag 4 oktober, de vervolgsessie op 7 februari 2019.

Door wie?

Jasper van de Graaf (profiel) en Madhavi Nagessersing (profiel) zijn beiden advocaat ondernemingsrecht. Zij zijn dagelijks bezig met het opstellen of controleren van contracten. Als advocaat worden zij uiteraard ingeschakeld wanneer er een conflict is, en een contract dus een belangrijk bewijsmiddel is. Daarnaast adviseren zij ook dagelijks tal van ondernemers over de contracten die voor hun bedrijfsvoering belangrijk zijn.

Zij weten dus van de hoed en de rand. Tijdens de workshop delen zij deze kennis op een luchtige en laagdrempelige manier met u. U wordt meegenomen in het hele traject van onderhandelingen. Van de eerste besprekingen tijdens de onderhandelingen tot het bepalen wat er allemaal op papier moet worden gezet. En wat u moet doen als het mis gaat.

Onderwerpen

Contracteren van A tot Z beslaat zoveel onderwerpen, dat het over 2 workshops wordt uitgesmeerd.
Op donderdag 4 oktober gaat de workshop over ‘Onderhandelingen en contract’.
Op donderdag 7 februari 2019 gaat de workshop over ‘Schending van afspraken en incasso’.

Workshop 4 oktober
A: Onderhandelingen:

 • intentieverklaring
 • afbreken van onderhandelingen (wanneer wel of niet en wat zijn de gevolgen)

B: Contract:

 • concrete clausules (exoneratie, retentierecht, financieringsvoorbehoud, bankgarantie, eigendomsvoorbehoud, verzekering, geheimhouding)
 • algemene voorwaarden (overeenkomen, ter hand stellen, welke voorwaarden zijn van toepassing)

Workshop 7 februari 2019
A: Schending van afspraken

 • nakoming
 • wanprestatie
 • schadevergoeding
 • opzegging, ontbinding, vernietiging

B: Incasso

 • Dagvaarding
 • Beslag
 • Aanvraag faillissement
 • Betalingsregeling
 • Kosten

Waar en wanneer?

De eerste workshop wordt gehouden op donderdag 4 oktober 15.30 tot 17.30 uur in Alphen aan den Rijn. Na afloop is er een bescheiden borrel. De locatie is het kantoor van Berntsen Mulder Advocaten aan de Wilhelminalaan 12 in Alphen aan den Rijn. (locatie en route).

Aanmelden voor de workshop

Wilt u aanwezig zijn bij deze workshop? Meld u zich dan aan via het formulier onder dit bericht. Ziet u het formulier niet? Meld u zich dan aan via deze link.
U kunt tevens vragen of onderwerpen doorgeven waar u graag meer over zou willen weten.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met Jasper van de Graaf (j.vandegraaf@berntsenmulder.nl of tel. 0172-424172) of Madhavi Nagessersing (m.nagessersing@berntsenmulder.nl of tel. 0172-494345)