Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
21 juli 2014

Gratis advies over arbeidsrecht op tweede juridische spreekuur

ALPHEN AAN DEN RIJN – Mensen met vragen op het gebied van arbeidsrecht zijn vrijdag 25 juli weer welkom op het juridisch spreekuur dat Berntsen Mulder Advocaten houdt bij de vrijwilligersorganisatie WerkVinden 2.0 aan het Thorbeckeplein 13. Het spreekuur vindt plaats van 10.30 uur tot 12.00 uur.

Op het spreekuur is een advocaat aanwezig die is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Deze advocaat kan vragen beantwoorden over de werksituatie van bezoekers. Bijvoorbeeld als iemand een ontslag boven het hoofd hangt, of als iemand wil weten waaraan een arbeidscontract moet voldoen. “Soms kan het ook verstandig zijn om een beëindigingsovereenkomst op te stellen, waarin afspraken staan tussen werkgever en werknemer,” aldus advocaat Pierre van Geffen van het Alphense advocatenkantoor Berntsen Mulder Advocaten. “Ook mensen met een uitkering hebben bepaalde rechten, waarvan zij zelf wellicht niet op de hoogte zijn.”

Het spreekuur van vrijdag in de tweede in een serie. WerkVinden 2.0 en Berntsen Mulder Advocaten namen in juni het initiatief voor dit spreekuur. Het wordt elke laatste vrijdag van de maand gehouden. “In eerste instantie richten we ons op vragen over juridische kwesties op het werk,” zegt Jos van Velzen van WerkVinden 2.0. “Als het loopt, kunnen we wellicht breder gaan kijken. Ik kan me voorstellen dat het ook op andere gebieden prettig is om soms eens juridisch advies te vragen.”
WerkVinden 2.0 is een vrijwilligersorganisatie die als doel heeft mensen aan werk te helpen. Daarbij gaat het niet alleen om werkzoekenden, maar bijvoorbeeld ook ZZP’ers die klussen willen vinden.

De volgende spreeukuren zijn op vrijdag 29 augustus en vrijdag 26 september.

====================

Naar aanleiding van het eerste spreekuur plaatste WerkVinden 2.0 dit bericht op de eigen website.