Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
10 februari 2015

Dag van het Familierecht op woensdag 25 maart

Elk jaar organiseert Berntsen Mulder Advocaten een Dag van het Familierecht. Op woensdag 25 maart 2015 vindt alweer de vierde editie plaats. Op deze dag bieden wij gratis adviesgesprekken van een half uur aan voor mensen die vragen hebben op het gebied van familierecht.

Het kan gaan om vragen over (echt)scheiding, alimentatie of samenlevingscontracten. Een onderwerp dat dit jaar erg actueel is, is de kinderalimentatie. De regels hiervoor zijn gewijzigd. Wilt u weten of u nog het juiste bedrag betaalt? Ons kantoor kan een nieuwe berekening voor u maken.

Drempel
Berntsen Mulder Advocaten organiseert een dergelijke Dag van het Familierecht voor de vierde keer. “We merken dat mensen vaak met veel vragen rondlopen als het gaat om familierecht,” zegt familierechtadvocaat Nieke Schreurs. “Ze vinden de drempel om naar een advocaat te stappen te hoog. Wij geven hen de mogelijkheid alle vragen te stellen die ze hebben over familierecht.” Belangstellenden kunnen tot 20.00 uur terecht voor een gratis gesprek van maximaal een half uur.

Impact
Vroeg of laat komt bijna iedereen wel in aanraking met familierecht. Als dat gebeurt, heeft het grote impact. Denk aan gevolgen van een overlijden, denk aan een omgangsregeling met kinderen na een echtscheiding of denk aan de financiële gevolgen van alimentatie. “Het is van het grootste belang om die zaken goed te regelen,” weet Nieke Schreurs uit ervaring. “Nog altijd is het in Nederland zo dat 40 procent van de getrouwde stellen vroeg of laat gaat scheiden. Wij vinden dat dergelijke ingrijpende gebeurtenissen goed moeten worden geregeld en willen daar graag bij helpen.”

Mediation
In sommige gevallen is het beter om te bemiddelen tussen partijen. In dat geval weten de gecertificeerde mediators van Berntsen Mulder Advocaten raad.

Afspraak maken
De Dag van het Familierecht vindt plaats bij Berntsen Mulder Advocaten aan het Burgemeester Visserpark 13-15 in Alphen aan den Rijn. Belangstellenden kunnen een afspraak maken via tel. 0172 - 42 71 95. Wie op 25 maart niet kan, mag ook de andere dagen van die week of de week erna langskomen voor een gratis adviesgesprek. Dat is dus van maandag 23 maart tot en met donderdag 2 april.

Bij Berntsen Mulder Advocaten zijn vijftien advocaten werkzaam. Vier van hen zijn familierechtspecialist : Ans Verhaar (vFAS-lid), Nieke Schreurs (vFAS-lid), Jacomien Kapteijn (vFAS-lid) en Karin Nijman (NMI-mediator). Zij houden zich bezig met echtscheidingen, partner- of kinderalimentatie, samenlevingsovereenkomsten, ouderschapsplannen, mediation, adoptie, huwelijkse voorwaarden, erfrecht, naamswijziging en andere vormen van familierecht.
vFAS is de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators.