Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
10 augustus 2015

Dag van de Scheiding bij Berntsen Mulder Advocaten

Ook dit jaar doet Berntsen Mulder Advocaten weer mee aan de landelijke Dag van de Scheiding. Deze keer op vrijdag 11 september. Bezoekers kunnen gratis en vrijblijvende adviesgesprekken voeren met onze familierechtspecialisten.

De themadag is in het leven geroepen om mensen bewust te maken van het belang van een goede begeleiding bij een scheiding.  Bij ons kunt u op 11 september terecht, maar ook in de gehele week daarna, tot en met 18 september. Op woensdag 16 september zijn afspraken ook 's avonds mogelijk.

Impact

Familierechtzaken hebben enorme persoonlijke impact op mensen. Scheidingen, een goede regeling voor de kinderen vaststellen, de hoogte van kinderalimentatie berekenen: ze hebben directe uitwerkingen op de persoonlijke levenssfeer van mensen. En vaak ook op de familie en vrienden van de betrokkenen.

Goed, deskundig, betrokken

Om die reden is het van het allergrootste belang de zaken rond een echtscheiding goed af te wikkelen. Goede, deskundige en betrokken begeleiding is van essentieel belang.

Naast alle emoties die bij een echtscheiding komen kijken, zijn er ook veel financiële en juridische gevolgen mee gemoeid. “Juist daarom is goede begeleiding bij een scheiding heel belangrijk,” zegt advocaat en scheidingsmediator Nieke Schreurs van Berntsen Mulder Advocaten.

Alimentatie berekenen

De regels rond kinderalimentatie zijn dit jaar veranderd. Voor een nieuwe berekening van de (kinder-)alimentatie kunt u advies inwinnen bij één van onze familierechtspecialisten.

Bewustwording

De Dag van de Scheiding wordt jaarlijks georganiseerd door de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators, de vFAS. Het is in 2010 bedacht om mensen bewust te maken van de gevolgen van een scheiding. Een bijzonder detail is de datum in september. Die is gekozen omdat in Nederland op 15 september 1796 de eerste echtscheiding is uitgesproken. Er wordt altijd een vrijdag in de buurt van de 15e van september geprikt. Dit jaar dus op 11 september.

Laagdrempelig

“Als kantoor doen wij om twee redenen mee aan deze dag,” verklaart Nieke Schreurs. “Ten eerste om het belang van goede begeleiding bij een scheiding te onderstrepen. Ten tweede om als kantoor laagdrempelig te zijn voor mensen die advies willen. Daarom beperken we ons niet tot één Dag van de Scheiding. De hele week ná 11 september kunnen mensen een gratis adviesgesprek krijgen van een half uur. Hiervoor kunnen ze een afspraak maken. Dat kan telefonisch of per mail.”

Allerlei vragen kunnen aan bod komen. Van alimentatie tot de invulling van een ouderschapsplan. Van de verdeling/afwikkeling van de echtelijke woning tot de gevolgen voor een onderneming. Van huwelijkse voorwaarden tot de invloed op pensioenen. Van informatie over de procedure tot het kostenplaatje. Ook kunt u terecht met vragen over mediation. De familierechtspecialisten van Berntsen Mulder zijn tevens gecertificeerd mediator.


Tel. 0172-427195 of mail familierecht@berntsenmulder.nl


Bekijk hier de speciale website van de Dag van de Scheiding.

Filmpje