Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
08 augustus 2016

Carst Teiwes verbetert tijd tijdens Iron Man Maastricht

Finishfoto Carst Teiwes. (foto: FinisherPix.com)Advocaat Carst Teiwes heeft op zondag 31 juli 2016 met succes de Iron Man Maastricht voltooid. Hij verbeterde zelfs zijn tijd op deze ultieme triathlon.

Het volbrengen van deze volledige triathlon is een prestatie van formaat. Het gaat om 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en vervolgens nog even een marathon van 42 kilometer uitlopen. Carst Teiwes volbracht dit huzarenstukje in een tijd van 12 uur, 51 minuten en 14 seconden.

Persoonlijk record

De sportieve advocaat verbeterde daarmee de tijd op de triathlon die hij een jaar eerder liep. In juli 2015 finishte hij de Iron Man in Frankfurt in een tijd van exact 14 uur. Dit jaar snoepte hij dus ruim een uur van zijn tijd af. "In Frankfurt deed ik voor de eerste keer mee aan dit fantastische evenement. Destijds was het snikheet en dat heeft effect op de prestaties. Dit jaar was de temperatuur aangenamer. Ik had weer volop getraind en om in Maastricht over de finish te komen was een prachtig moment. Je loopt dan midden op de Markt tussen honderden mensen die alle deelnemers toejuichen. Kippenvel."

Toeristische route

Bij de Iron Man Maastricht gingen de zwemmers 's ochtends vroeg van start. Het zwemparcours was in de Maas, om en nabij de historische Sint Servaesbrug. Daarna werd een parcours van 90 kilometer tweemaal afgelegd op de fiets. De marathon bestond uit 4 rondes van 10,5 kilometer in en om de oude binnenstad van Maastricht.

Overall

Carst Teiwes behaalde overiges een knappe 178e plaats in het overall-klassement. Ter vergelijking: de snelste man, een professional, legde de Iron Man Maastricht af in 8 uur en 28 minuten.

De collega's van Berntsen Mulder Advocaten zijn trots op hun sportieve kantoorgenoot, die dit jaar in een Berntsen Mulder Advocaten triathlon outfit meedeed.


Meer informatie over de Iron Man is te vinden op de website van Iron Man.

Foto: FinisherPix.com