Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
13 oktober 2017

Berntsen Mulder Advocaten wenst eerste E-sports Game Arena in Alphen veel succes

De E-sports Game Arena is te vinden in de Raadshuisstraat in Alphen aan den RijnVrijdag de 13e was voor de initiatiefnemers van de allereerste E-sports Game Arena in Alphen aan den Rijn absoluut geen ongeluksdag. Deze dag is het gloednieuwe walhalla voor gamers namelijk geopend in de Raadhuisstraat.

Het bijzondere aan deze aanwinst voor Alphen is dat het de eerste E-sports Game Arena van Nederland is. In het pand kunnen gamers terecht om computerspellen te spelen. Alhoewel: 'computerspelletje' klinkt eigenlijk te klein om het begrip E-sports te omvatten. Hoe dan ook: er kan gespeeld worden tegen elkaar of tegen anderen elders op aarde. Of je kunt er gewoon naar de verrichtingen van anderen kijken en tegelijkertijd iets drinken.

De E-sports Game Arena is een echt Alphense start-up, waarvan Alphenaar Thomas Runhart één van de initiatiefnemers is. De initiatiefnemers worden gesteund door het het Economic Development Board Alphen (EDBA). Namens Berntsen Mulder Advocaten is advocaat Matthijs Mulder nauw betrokken geweest bij de oprichting. Met name adviseerde hij over de juridische en bedrijfsmatige kant van de zaak. "Het is mooi dat Thomas dit in Alphen voor elkaar heeft gekregen," zegt Matthijs Mulder. "Ik ben zelf geen gamer, maar als je ziet wat E-sports wereldwijd betekent, kun je alleen maar je pet ervoor afnemen dat de eerste ontmoetingsplek voor gamers in Nederland op deze manier in Alphen aan den Rijn is ontstaan. Ik wens Thomas en zijn makkers uiteraard heel veel succes."

Bij de officiële feestelijke opening waren veel media aanwezig. De jongerentak van de NOS, NOS op 3, was zelfs van de partij. Maar uiteraard ook de overburen van Alphens.nl.

Zie hieronder de reportage die Studio Alphen maakte over de opening. In het filmpje eronder wordt duidelijk wat e-sports inhouden.

De opening:

De aankondiging, eind 2016: