Berntsen Mulder Advocaten logo

Afbeelding

Berntsen Mulder header afbeelding
02 juni 2015

Annelies van Dorp vijftien jaar advocaat letselschade bij Berntsen Mulder Advocaten

‘Het slachtoffer staat echt centraler’

Gebak en bloemen op de afdeling letselschade van Berntsen Mulder Advocaten. De aanleiding was dat advocaat Annelies van Dorp vijftien jaar in dienst is als advocaat personenschade.

Annelies van Dorp kwam in het voorjaar van 2000 in dienst bij Berntsen Mulder Advocaten. Zij begon als jurist letselschade. In 2001 werd zij beëdigd als advocaat.
Sinds die tijd zet zij zich in voor de belangen van slachtoffers in letselschadezaken. Bij elke zaak geldt dat zij voor haar cliënten tot het uiterste gaat, om voor hen het resultaat te behalen waar zij recht op hebben. “Meestal lukt dat in overleg met de wederpartij, maar als er geprocedeerd moet worden, doe ik dat graag.”

Veranderingen

In de afgelopen vijftien jaar is in de wereld van de letselschade zeker veel veranderd, blikt Annelies terug. “Een belangrijke ontwikkeling is dat het slachtoffer een centralere rol heeft gekregen in het proces en zo hoort het natuurlijk ook. Er is veel aan gedaan om te voorkomen dat zaken te lang lopen en vast komen te zitten. Verder is er een gedragscode behandeling letselschade gekomen, met gedragsregels waar we de verzekeraar op kunnen aanspreken.”

Specialisme

Om het schaderegelingsproces te vergemakkelijken, is er een grote ontwikkeling geweest op het gebied van normeringen van een aantal schadeposten. “Dit voorkomt tijdrovende discussies en veel extra werk. Door de normering kan het uiteindelijke schadebedrag vaak helder worden berekend.”
Een goede ontwikkeling die Annelies ook heeft meegemaakt in de afgelopen vijftien jaar, is dat de letselschadepraktijk steeds meer een specialisme is geworden. “Er zijn keurmerken gekomen en specialisatieverenigingen. Allemaal om te waarborgen dat de belangen van slachtoffers zo goed mogelijk worden behartigd en letselschadeprocessen goed verlopen.”

Sportief

Leuk om te melden is dat Annelies ook één van de sportievelingen is van kantoor. In haar vrije tijd houdt zij zich fanatiek met atletiek bezig. Ze volbracht al zeker vijf marathons en dit jaar deed zij voor het eerst mee aan de Roparun, een estafetteloop voor het goede doel tussen Parijs en Rotterdam.

Dus zowel sportief als zakelijk is Annelies een volhouder. Proficiat Annelies!